Honningsalg

Salg af honning fra egen bigård?
Både nyslynget forårs- og sensommer honning

Honningbierne spiller en utrolig vigtig rolle i min have. Jeg har altid elsket at mine drenge og jeg har kunne gå en tur i haven for at plukke og spise årstidernes udbytte. For at optimere min køkken- og frugthavens udbytte er honningbiens bestøvning meget vigtig for min have. Jeg har valgt at uddanne mig til biavler og i dag er jeg formand for Viborgegnens Biavlerforening. Et stykke frivilligt arbejde som jeg sætter stor pris på. Hjemme i min have har jeg en mindre bigård, bestående af forskellige trugstader. Hvert foråret sår jeg blomster som er gode for mine bier. På den måde bierne pollen fra blomst til blomst og sikre dermed, at blomsterne bliver fremmedbestøvede. Udover at bierne hjælper med at sikre bestøvningen i min have får jeg også den skønnester honning hvert forår og hvert efterår. Honningen slynger jeg, derefter røre jeg honningen og tapper honningen på bæger. Der er altid mulighed for at købe et bæger med honning fra min bigård. Der er høfligt selvbetjening af honning på Kurgårdvej 2, 8831 løgstrup.
LISE_BIGÅRD_BIER_01
bees-4281171_1920
LISE_BIGÅRD_BIER_06
LISE_BIGÅRD_BIER_03
LISE_BIGÅRD_HONNING_01

Uønskede bier i haven?
Er der kommet en svær med bier forbi og sat sig i din have, så hjælpe jer gerne

Hvad skal du gøre hvis der er en bisværm i din have. Bierne er som regl rolige, når de sværmer, stikker de sjældent. Men det er en god ide at ringe efter hjælp hos din lokale biavler. Jeg er biavler og du kan rolig ringe til mig på 31 20 79 64. En bisværm kan variere meget i størrelsen, men kan bestå af 20.000 arbejderbier, et par hundrede droner (hanner) og en dronning. Når bierne sværmer, skyldes det, at de sammen med den gamle dronning er i gang med at finde et nyt hjem. Det du skal kigge efter er den klump af bier som sidder i din have. På billedet her under kan du se andre sværme som jeg har fanget, så ved du mere hvad du skal kigge efter.
LISE_BIGÅRD_BIER_02
LISE_BIGÅRD_BIER_05
LISE_BIGÅRD_HONNING_02
LISE_BIGÅRD_BIER_04
bees
sommerfugl_venstre

Vidste du, at flyvehastigheden for en bi er omkring 25 km/timen

sommerfugl_hojre

En skøn sommerdag i min bigård hjemme i haven

Min bigård står i læ hjemme i haven, det er nemt for mig at komme til, når jeg skal se til bierne. I haven har jeg flere fuglebade rundt om i haven.