Bærbuske

BÆRBUSKE TIL SELVPLUK, GELE, MARMELADE OG SAFT

silder_ribs

RIBS

Ribs er ikke sure, men syrlige og har en dejlig frisk smag.

Smagsfulde røde ribs, som er velegnet til en solrig plads i haven, frugthaven eller køkkenhaven

Ribsbuskene beskæres næsten ikke, der fjernes kun ældre grenpartier, når bærrene begynder at blive små. Ekstensivt dyrkede ribsbuske behøver ikke at blive gødet, selvom der høstes mange kilo på en busk hvert år. De kan, alt efter sort, blive op til 1,5 m høje og lige så brede. Ribsbuske, som beskæres minimalt er flotte buske.

hindbær

HINDBÆR
AUTUMN BLISS

Sorten Autumn Bliss er den bedst kendte og mest populære hindbær af alle. Autumn Bliss  har ingen orm, lang høsttid, store bær og et enormt udbytte. Høst fra august og helt frem til nattefrosten kommer.

De er over 2 meter høje, de vil gerne stå i lå. Jeg anbefaler at de bliver bundet op, men det er ikke et must.

Efterårshindbær skal klippes helt ned i marts måned, omkring 25–50 centimeters højde.

Solbær

SOLBÆR

Solbær modner i juli - august og kan godt hænge et par uger på busken, inden de falder af.
Solbær trives både på ler-, sand- og humusjord. På tør sandjord vil bærhøsten dog blive noget større, hvis buskene vandes i tørre perioder.

Gødning

Solbær trives bedst med et middelhøjt gødningsniveau. Giv en lille spand kompost til hver busk i marts - april måned. Det vil gavne frugtbar­heden.

Beskæring

Beskæring venter man med, indtil busken bliver 5–6 år gammel. Derefter tynder man busken årligt ved at klippe et par af de ældste og tykkeste grene af ved jorden. Klip gerne lige efter høst.

DYRK SOLBÆR I DIN HAVE

Solbær

Brombær

Brombær er en slyngplante som bliver længere end den bliver høj. Planten laver lange rangler, kan blive fra 2-6 meter. Nem at beskære. Brombær skal bindes op.

Brombær får små hvide blomster i maj-juni, derefter bliver til sorte frugter som kan høstes fra ca. august - oktober.

Efter høst skæres årets bærende skud tilbage til 20 cm over jorden. Og nye skud bindes op.

Solbær

Boysenbær

Boysenbær er en krydsning mellem Brombær og Hindbær, det er en slyngplanter, som bliver ca. 1-1,5 meter høj. Skal bindes op.

Boysenbær får små hvide blomster i maj-juni, derefter bliver til sorte frugter i august. Boysenbær høstes ca. september - oktober.

Bærrene er sortrøde og smager ligesom brombær - dog ikke så kraftigt. Til gengæld er de meget store og aflange bær.

Om vinteren skæres de grene bort som har båret i den forgangne somme.

 

Det bedste tidspunkt at plante boysenbær er i sensommeren, så planterne kan nå at etablere et godt rodnet inden vinteren.

Elsker dine børn også at gå en tur i frugthaven og spise bær?

Kig længere nede og find lige netop de planter som du står og mangler i din frugthave

Stor udvalg af bærbuske f.eks. ribsbuske, solbær, brombær og hindbær - fælles for dem alle er at de er lavet fra stiklinger

Stor udvalg af bærbuske f.eks. ribsbuske, solbær, brombær og hindbær - fælles for dem alle er at de er lavet fra stiklinger

Mit drivhus er klar og har været det længe. Men de eneste planter som er begyndt at kigge frem er mine krydderurter og jordbærplanter. Jeg går og længes efter sommer og hygge tid i drivhuset - så kan batterierne blive ladet op.

Men nu går det forhåbentligt ikke længe før, at vi kan plante mine tomater, peberfrugter, chili planter og de sjove Cucamelon ud i mine kapilærkasser. Det er en sand højtid, når alle planter skal placeres i kapilærkasserne og alle hjælper til. Når alle planter har fundet en plads og er blevet plantet og fået godt med vand og gødning, så er der en velfortjent is, som selvfølgelig nydes i drivhuset.

Så nu kan vi bare vente på godt vejr, så spirene bliver til store, kraftige grønne spiselige planter.

 

Alle mine drivhusplanter er nøje udvalgt af mig selv og ikke mindst mine fire drenge. Det er vigtigt at der er plads til alle mands favorit i drivhuset.

De mange planter er alle dyrket fra købte frø, så det er 100% sikkert den ønskede plante i urtepotten.

Hvad skal jeg dyrke i drivhuset?

De almindelige skoleagurker finder altid plads i mit drivhus,

men en ting er helt sikkert, der skal også være plads til de sjove og anderledes agurker

til salg - FB.indd

Drivhusplanter
lige fra frøposen til spirende
plante